Βιογραφικό Γιώργου Καραμητσόπουλου

Ο Γιώργος Καραμητσόπουλος κατάγεται από παλιά οικογένεια του Αγρινίου όπου και γεννήθηκε στις 19 Δεκέμβρη 1963. Γονείς του ο Δημήτρης (Τάκης) Καραμητσόπουλος Λογιστής Γεωργικών Συνεταιρισμών και η Σταυρούλα Καραμητσοπούλου το γένος Ασπρογιάννη. Αδελφός του ο αλησμόνητος ποιητής και διευθυντής του περιοδικού «Ίβυκος» Γιάννης Καραμητσόπουλος.

ΣΠΟΥΔΕΣ

- Πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master) Πληροφορικής Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Εργάζεται ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επί 30 χρόνια περίπου, έχοντας υπηρετήσει συνολικά σε 14 σχολεία σε όλη τη χώρα.

Σήμερα είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου θέση στην οποία υπηρετεί από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Επίσης έχει διατελέσει:

- Έκτακτος εκπαιδευτικός Ανωτάτης Εκπαίδευσης, στη βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών, στα Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

- Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Εκδότης του, πανελλήνιας εμβέλειας, βραβευμένου λογοτεχνικού περιοδικού «Ίβυκος».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση ιδίως την τελευταία δεκαετία. Οι συνάδελφοί του όπως και οι συμπολίτες του τον τίμησαν επανειλημμένως εκλέγοντας τον σε σημαντικές θέσεις.

Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου – Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» θέση στην οποία εκλέχθηκε στις Δημοτικές Εκλογές του 2019.

Επίσης έχει εκλεγεί:

- Πρόεδρος της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτ/νίας για τέσσερις θητείες.

- Γενικός Γραμματέας της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτ/νίας.

- Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αιτ/νίας.

- Αιρετό μέλος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Αιτ/νίας.

Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου στις Δημοτικές εκλογές του 2019 με την «Συμμαχία Πολιτών» και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και του 2014 με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας».

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είναι έγγαμος. Σύζυγος του είναι η φιλόλογος Μαίρη Λανοπούλου με την οποία έχουν έναν γιο, τον Δημήτρη, φοιτητή του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση κατοικίας: Πορθάωνος 5 Αγρίνιο – ΤΚ 30131

Τηλέφωνα: 2641046242 – 6974588255

E-mail: georgekar19@gmail.com

Γιώργος Καραμητσόπουλος - Επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών